;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

Marazzi

24. 07. 2020.

PREDSTAVLJAMO ENMON POSLOVNOG PARTNERA MARAZZI

Marazzi je najpoznatiji brend u industriji keramičkih pločica. Prisutan u više od 140 država, globalno je poznat kao sinonim za kvalititne keramičke pločice i simbolizuje najbolje od italijanskog dizajna i industrije u sektoru dizajna i uređenja enterijera.

Marazzi kompanija je osnovana 1935-e godine u Sasuolu, mestu koje će se u narednih decenija razviti u najveći međunarodni centar za stvaranje vrhunskih keramičkih pločica. Zajedno sa kompanijom, raastao je i kvalitet njeni proizvoda, što je stalno potvrđivano na sve većem tržištu. ustavri, marazzi je odgovoran za glavne inovacije u tehnoligiji, procesu proizvodnje i dizajnu u industriji keramičkih pločica. Neke od njih postale su i glavna prekretnica u istoriji moderne keramike, što je doprinelo da kompanija i oblast Italije u kojoj je osnovana, budu centralne tačke za ceo svet keramike. Monogobrojna istraživanja i eksperimentisanje, mogućnost predviđanja i odgovora na promene u razvoju životnog stila, arhitekture i dizajna, kao i davanje prioriteta značaju ekologije i održivog razvoja, omogućile su Marazziju da dospe na sam vrh keramičke industrije u Italiji i u svetu, konstantno potvrđujući svoje vođstvo.

Istraživanje i razvoj

Od svog nastanka, Marazzi je opredeljivao ogroman deo resursa u istraživanje i razvoj, kreirajući u svojim fabrikama, ili u saradnji sa glavnim odbavljačima, tehnologije neophodne da se realizuju nove vrste proizvoda, bitno razvijajući "know-how" unutar Grupe.

"Marazzi je uvek postavljao estetiku kao jednu od najvažnijih tačaka u ponudi. Ustvari, ova kompanija je prva osetila potrebu da kvalifikuje keramičke pločice kao element nameštaja i arhitekture. Kreativni pravac obezbedila je saradnjom sa velikim imenima dizajna: od prve saradnje sa Gio Ponti-jem, iz koje je proizašla pločica 1960-e godine, koja ima 4 krive i koja je ušla u istoriju dizajna sa imenom Triennale."

 

Stil

Marazzi je uvek postavljao estetiku kao jednu od najvažnijih tačaka u ponudi. U stravi, ova kompanija je prva osetila potrebu da kvalifikuje keramičke pločice kao element nameštaja i arhitekture. Kreativni pravac obezbedila je saradnjom sa velikim imenima dizajna: od preve saradnje sa Gio Ponti-jem, iz koje je proizašla pločica 1960-e godine, koja ima 4 krive i koja je ušla u istoriju dizajna sa imenom Trienale, Marazzi je nastavio da koristi odličnu saradnju kombinovajem svog proizvoda sa važnim brendovima dizajna odeće uključujući dizajnere kao što su Biki, Rabanne i Forquet. U isto vreme, investira u laboratorije internog istraživanja za studiju trendova i proizvodnju ekskluzivnih proizvoda u različitim državama.

Faze dizajniranja proizvoda koordiniše Marazzijev Centar za design. Istraživački proces uključuje analizu terndova na tržištu i ukus javnosti, da bi se sagledale potrebe potrošača, i iste te potrebe prevele u predloge dizajna i specifikacije proizvoda. U isto vreme, praktikuje se eksperimentisanje laboratrijskih tehničara, koji prevode oblike, površine, boje i dekoracije u prototip koji se testira, a zatim prosleđuje sledećoj fazi industrijalizacije.

 

Kvalitet i razvoj

Kvalitet za Marazzi znači kvalitet proizvoda, procesa proizvodnje i održivog razvoja. To je omogućilo kompaniji da sertifikuje svoje sisteme i proizode. Za Marazzi, ljubav prema keramici znači konstantnu posvećenost očuvanju prirode i životne sredine. Tako Marazzi postaje zagovornik održive industrije i pomaže da keramika postane proizvodnja zatvorenog kruga. Tokom celokupnog procesa proizvodnje, Marazzi je razvio sistem za skupljanje i koriščenje industrijskog odpada i prečišćavanje vode. Ekološki kvalitet celog industrijskog kruga dozvoljava ograničavanje korišćenja prirodnih resursa i redukuje uticaj industrije na prirodu.Od velikog su značaja i kontrolisano upravljanje otpadom, optimizacija korišćenja energije i ponovno korišćenje industrijske vode. Sigurnost radnika u fabrikama je, takođe, najviši prioritet: Marazzi konstantno sprovodi kotrole na svim nivoima sigurnosti, higijene i zdravlja radnog okruženja, stalno uvodeći odgovarjuće tehničke i organizacione promene. U isto vreme uključuju se i radnici u kreiranje programa proizvodnje, a treninzima, informacijama i konstantnom nadogradnjom, osigurava se direktna veza između sigurnosti i standarda.

1994. Marazzi Grupa je bila jedna od prvih kompanija koja je dobila ISO 9001, sertifikat koji garantuje kvalitet prozivoda i pruženih usluga, 2003. dobila je sertifikat 14001 za menadžment održivog razvoja.

"Danas Marazzi pripada Mohawk grupi koja je na berzi NewYorka i koja je najveći svetski proizvođač podnih obloga. Uživa neverovatnu međunarodnu popularnost, kako među dizajnerima, arhitektama i izvođačima, tako i među dilerima i krajnim kupcima."

 

Orijentisani su na distribuciju i projekte. Postavljaju i prate trendove.

Koncept globalne saradnje sa najvećim svetskim distributerskim kućama (Home, Depot, Saint Gobin, OBI, Praktiker...) primenjuje se i lokalno, pa je i Enmon, kao njihov pandan na Balkanu, logičan izbor.

Pored ovoga, sve većom saradnjom na projektima, dopunjuju se i promovišu prednosti oba brenda.