;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

Sve što niste znali o klima uređajima

31. 05. 2021.

Sve što niste znali o klima uređajima

Klima uređaji su se pokazali kao blagoslov za mnoge porodice, posebno one koje žive u toplijoj i vlažnijoj klimi. Čak i za one koji žive u mestima sa blažim vremenskim uslovima, neophodno je da se tokom vrućih letnjih meseci ohlade. Prilikom izbora klima uređaja, uzmite u obzir koliko imate prostora kao i kapacitet klima uređaja, da biste maksimizirali energetsku efikasnost. Klima uređaj sa posebno velikim kapacitetom nudiće mnogo više mogućnosti hlađenja, mada će trošiti i više energije.

Postoje različite vrste klima uređaja različitih namena. Tu je centralni klima uređaj, koji treba da rashladi celo domaćinstvo. Postoje i prozorski ili zidni klima uređaji, koji su dobri za hlađenje pojedinačnih soba. Odabir savršenog klima uređaja presudan je za održavanje sigurnosti i udobnosti u vašoj kući, posebno tokom nepodnošljivo vrućeg vremena. Pobrinuće se da vaše prostorije ostanu hladne u svim okolnostima.

 

Vrste klima uređaja

 

Postoje tri glavne vrste klima uređaja među kojima možete izabrati - split sistem, multi-split sistem i kanalski sistem.

Split sistem

Klima uređaji sa split sistemom idealni su za kompaktne prostore i grejanje ili hlađenje pojedinačnih prostorija u vašem domu.

Šta je split sistem? U osnovi, klima sistem sa split sistemom dizajniran je za pojedinačna područja u vašem domu - na primer, možda ćete želeti klimu samo u svojoj glavnoj spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi. Sa split sistemom, kompresor se instalira izvan vaše kuće, a jedinica koja propušta vazduh u kuću je ili kompaktna podna jedinica ili diskretno postavljena na zid.

Dve su glavne prednosti split sistema klima uređaja:

  • Ekonomično - istovremeno kupujete i instalirate samo jednu jedinicu. Ovi sistemi takođe koriste manje energije od nekih drugih sistema.
  • Selektivno - birate sobe koje želite da klimatizujete.

Postoji nekoliko tipova split sistema klima uređaja:

  • Centralni klima uređaji - Ovaj tip rashladnog sistema se koristi za hlađenje ili grejanje čitavog doma
  • Zidni i podni klima uređaji
  • Tip plafonskog klima uređaja - Ova vrsta klima uređaja nalik kaseti je najprikladnija za kancelarijske prostore. Klima uređaj se postavlja na plafon i efikasno je pričvršćen na nevidljive vazdušne cevi u celoj zgradi.
  • Mini-split sistem bezvodni klima uređaji - sistemi za klimatizaciju koji omogućavaju hlađenje ili grejanje jedne ili više soba.

 

 

 

Multi-Split sistem

Pomoću multi-split sistema možete da koristite više klima uređaja sa samo jednim spoljnim kompresorom, čime se omogućava istovremeno hlađenje ili grejanje više prostorija. Ovaj sistem je najbolje montirati prilikom gradnje ili renoviranja prostora, jer se tada instalacije mogu postaviti nevidljivo. U tom slučaju je vidljiva samo spoljna jedinica multi sistema.

Tri su glavne prednosti multi-split sistema:

  • Praktično, ekonomično i udobno - možete živeti uz maksimalan komfor i uz minimalne troškove hlađenja (jer svaku jedinicu možete pokretati po potrebi).
  • Sa samo jednim spoljnim kompresorom - možete odabrati do 5 različitih unutrašnjih jedinica za svoje prostorije
  • Svi su zadovoljni - pomoću odvojenih jedinica i komandi možete prilagoditi i kontrolisati klimu u svakoj sobi.

 

Kanalske klime

Želite da vam čitav dom bude zona ultimativnog komfora? Potrebna je samo diskretna spoljna jedinica i unutrašnja jedinica (skrivena u vašem plafonu ili ispod vašeg poda) sa fleksibilnim kanalom koji distribuira hladan ili topli vazduh kroz otvore u vaš dom.

Nekoliko glavnih prednosti kanalskih sistema:

  • Može se prilagoditi / instalirati u novi ili postojeći dom
  • Diskretno - unutra su vidljivi samo kontroler i rešetke, a sva tehnologija je skrivena
  • Najtiši od svih vazdušnih sistema
  • Možete uživati u fleksibilnosti da grejete ili hladite svaku sobu, a možete i da kontrolišete dom kako biste maksimizirali energetsku efikasnost.

 

 

 

 

Nas predlog - LG KLIMA STANDARD DUAL INVERTER 

Ovaj model izuzetno elegantnog dizajna daje savršene performanse zahvaljujući Dual Inverter kompresoru i rešava probleme koji se tiču neprikladnosti, neefikasnosti i buke, čime se dobija klima uređaj koji hladi brže, traje duže, a proizvodi manje buke pri radu. Uz 10 godina garancije za kompresor, korisnici mogu da uživaju u pogodnostima klima uređaja kompanije LG tokom dužeg vremena.

DUAL Inverter Compressor™

Kompresor sa inverterom neprekidno podešava brzinu kompresora da bi se održali željeni nivoi temperature. Pored toga, Dual Inverter Compressor™ uz opseg frekvencije za rad uz uštedu energije štedi više energije u odnosu na standardni kompresor. Zahvaljujući Dual Inverter kompresoru, vazduh se izbacuje dalje i brže.

Jednostavan i moderan dizajn sa skrivenim ekranom

Tanak i moderan dizajn LG klima uređaja čini da instalacija bude jednostavna, a čišćenje praktično pomoću EZ klizećeg filtera. Pored toga, veliki skriveni ekran je savršen za praktičan prikaz potrošnje energije.

Nizak nivo buke

Klima uređaji kompanije LG rade uz nizak nivo buke, zahvaljujući jedinstvenom ventilatoru sa iskošenim krilcima kompanije LG i Dual Inverter Compressor™ koji eliminiše nepotrebnu buku i omogućava neometan rad.

Kontrolišite potrošnju energije

Uz dugme za funkciju LG Active Energy Control, možete da podešavate potrošnju energije uz tri opcije (80%, 60%, 40%). Samo uz dodir dugmeta, možete da kontrolišete učinak hlađenja i smanjite potrošnju energije.

R32 – Visokoefikasno ekološko rashladno sredstvo

Uživajte u prijatnom ekološkom izduvavanju hladnog vazduha. Osim što ima viši indeks hlađenja nego što je to slučaj kod drugih tehnologija freona, tehnologija Freon R32 je i ekonomičnija i bezbednija.

Tehnologija Smart Diagnosis™

Funkcija Smart Diagnosis korisnicima omogućava da na praktičan način provere informacije o podešavanju, instalaciji, rešavanju problema i druge informacije direktno preko pametnog telefona.

Filtrirajte neželjene zagađivače

Sistem fitracije kompanije LG projektovan je tako da filtrira čestice veće od 10 μm i uklanja alergene iz vazduha, kao što su kućne grinje, čime pruža čistije i zdravije okruženje.

 

 

 Da sumiramo:

  • Dvostruki inverterski kompresor
  • Indirektno hlađenje, tihi rad
  • Trajnost, samočišćenje, brže hlađenje
  • Ušteda energije
  • Smart dijagnoza
  • Elegantan i tanak dizajn
  • Plasmaster jonizator štiti od neprijatnih mirisa i alergena.

 

Pronađite pravi model prema svojim potrebama u Enmon webshop-u i uživajte u komforu i prijatnoj temperaturi svog doma.